Известие

Collapse
No announcement yet.

Вода в плафона Алфа 146 след дъжд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вода в плафона Алфа 146 след дъжд

Здравейте, колеги,
    От както имам колата след проливен дъжд в плафона има вода, която не е много (вероятно 2-3 супени лъжици) и като потегля малко по малко се отича по завоите... които го е имал същия проблем ще ме разбере.
    Свалям плафона, видимостта е доста намалена ако не се сваля кората на тавана, оставам със впечатлението че се просмуква през антената. Свалям антената и както и да го гледам не изглежда да е възможно да влиза вода от там.
    Вероятно ще мажа с някакъв силикон, но реших да се допитам и до вас...
    Ще се радвам ако споделите опита си свързан с този проблем.
    Поздрави!
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Имам същия проблем колега. Но от доста време все не стигам да сложа силикон около антената. Според мен няма друго логично място, от където да се просмуква вода...
    Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
    Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Разглобяване отгоре на антената, обилно с черен силикон и сглобяване. Така си реших аз проблема преди години .
      145 1.6 TS 1998 г.

Comment

Имах същия проблем на 55-цата,при дъжд или миене капеше вода от плафона.Свалих антената измих я и сложих силиконче-капе,купих нова антена-капе...оказа се,че стъклото се е разлепило точно под антената което ме подлъга,че е тя...вземи едно шише вода и сипвай между антената и уплътнението на стъклото без да мокриш антената,сипвай по цялото уплътнение даже го повдигни за да влиза водата под него ако прокапе е от него ако не правиш същото и с антената...успех
        Alfa 155 1.9TD '97 EX
        Alfa 166 2.4 JTD EX
        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Благодаря! Като го оправя ще пиша...
          146 1.3 боксер 1996г.
          156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Working...
          X